Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

OLYMPIA ELECTRONICS.Εξάγει το 70% της παραγωγής σε 72 χώρες


Παρά την κρίση υπάρχουν ελληνικές επιχειρήσεις που καινοτομούν, πρωτοπορούν στην υψηλή τεχνολογία και ενισχύουν την παραγωγικότητα, δηλώνει ο πρόεδρος της Olympia Electronics, Δημήτρης Λακασάς.
Η μεγαλύτερη ελληνική παραγωγική 

μονάδα ηλεκτρονικών συστημάτων φωτισμού, ασφάλειας και πυρανίχνευσης έχει την έδρα της στη Μεθώνη Πιερίας και εδώ και λίγες μέρες είναι ο «εθνικός μας πρωταθλητής», διεκδικώντας ένα από
τα δέκα European Business Awards 2014-2015, που διοργανώνει η διεθνής εταιρεία ορκωτών λογιστών και συμβούλων επιχειρήσεων RSM.

Παρά την κρίση υπάρχουν ελληνικές επιχειρήσεις που καινοτομούν, πρωτοπορούν στην υψηλή τεχνολογία και ενισχύουν την παραγωγικότητα, δηλώνει ο πρόεδρος της Olympia Electronics, Δημήτρης Λακασάς.
Ο λόγος για την Olympia Electro­nics Α.Ε. που? φώτισε μέχρι και την τελετή έναρξης των 30ών Ολυμπιακών Αγώνων, στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, τον Ιούλιο του 2012.
«Η ανακήρυξή μας ως ''εθνικός πρωταθλητής'' και η συμμετοχή μας στα Ευρωπαϊκά Βραβεία της RSM είναι μια σημαντική διάκριση για μας, που έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την ελληνική οικονομία. Στόχος μας είναι να στείλουμε το μήνυμα σε όλη την Ευρώπη, ότι παρά την κρίση και τα όσα αρνητικά ακούγονται, υπάρχουν ελληνικές επιχειρήσεις που καινοτομούν, πρωτοπορούν στην υψηλή τεχνολογία και ενισχύουν την παραγωγικότητα», δηλώνει στην «Οικονομία» ο πρόεδρος της Olympia Electronics Α.Ε. και πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, Δημήτρης Λακασάς.
Η ψηφοφορία ήταν ηλεκτρονική και η Olympia Electronics συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους μεταξύ των 70 και πλέον ελληνικών και 709 συνολικά ευρωπαϊκών εταιρειών, με αποτέλεσμα να είναι μία από τους 33 National Public Champions, που διεκδικεί ένα από τα δέκα European Public Champion, στη λαμπρή τελετή που θα γίνει στις 26 Μαΐου στο Λονδίνο, όπου και η έδρα της RSM. «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Olympia Electronics A.E.γιατί τα τελευταία 4-5 χρόνια δίνουμε μεγάλο αγώνα γι΄αυτά τα βραβεία. Τούτη τη στιγμή η προσπάθεια είναι περισσότερο σημαντική γιατί δείχνει ότι η Ελλάδα διαθέτει σοβαρούς επιχειρηματίες που δημιουργούν, καινοτομούν και εξάγουν προϊόντα υψηλής αξίας», μας λέει ο διευθύνων σύμβουλος της RSM Greece, Αθως Στυλιανού.
Στη Μεθώνη Πιερίας βρίσκεται η μονάδα παραγωγής της εταιρείας ηλεκτρονικών συστημάτων ασφάλειας, φωτισμού και πυρανίχνευσης.
Στη Μεθώνη Πιερίας βρίσκεται η μονάδα παραγωγής της εταιρείας ηλεκτρονικών συστημάτων ασφάλειας, φωτισμού και πυρανίχνευσης.
Η Olympia Electronics έχει σήμερα δυναμική παρουσία σε 72 χώρες του εξωτερικού από την Ταϊλάνδη και την Αυστραλία έως τη Νότιο Αφρική και τη Μεγάλη Βρετανία και από το Ντουμπάι και το Κατάρ έως τη Σουηδία και τη Νορβηγία, δύο χώρες στις οποίες κατέχει το 20% της αγοράς στα συστήματα φωτισμού, ασφάλειας και πυρανίχνευσης.
Τμήμα Ερευνας και Ανάπτυξης 
Ακολουθώντας την εξέλιξη στην τεχνολογία αποθήκευσης ενέργειας, το τμήμα Ερευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας ανέπτυξε φωτιστικά ασφαλείας που χρησιμοποιούν υπερπυκνωτές για την τροφοδοσία τους και τα συνδύασε με ειδικές νανομεμβράνες, που χαρίζουν στα φωτιστικά ασφαλείας έως και δέκα ώρες αυτονομία, κάτι το οποίο τα καθιστά μοναδικά παγκοσμίως.
Εξάγει το 70% της παραγωγής σε 72 χώρες
«Δίνουμε έμφαση στην εξέλιξή μας, στην περαιτέρω ανάπτυξη των συστημάτων που διαθέτουμε και δεν είναι διόλου τυχαίο ότι το 10% των 165 εργαζομένων μας απασχολείται στο τμήμα Ερευνας και Ανάπτυξης. Η φιλοσοφία μας στηρίζεται στο να παρέχουμε υψηλής ποιότητας ανταγωνιστικά προϊόντα τεχνολογίας αιχμής, στην πιο ανταγωνιστική τιμή, με πελατοκεντρικό προσανατολισμό. Με άλλα λόγια έχουμε υιοθετήσει τον απόλυτα ανταγωνιστικό κανόνα της αγοράς, που λέει ότι προσφέρουμε περισσότερα για λιγότερα», σημειώνει ο κ. Λακασάς.
Η Olympia Electronics «άντεξε» στην κρίση, δεν έκανε απολύσεις και κατάφερε να αντιστρέψει το «ισοζύγιο» πωλήσεων εσωτερικού-εξω­τερικού, έτσι σήμερα το 70% των προϊόντων της εξάγεται και το 30% διατίθεται στην εγχώρια αγορά, ενώ ο ετήσιος τζίρος της αγγίζει τα 14 εκατ. ευρώ.
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1979 από τους Νίκο Λακασά και Παναγιώτη Αρβανιτίδη και ήδη από το 1981 μπήκε στην παραγωγική διαδικασία του εφεδρικού φωτισμού, ενώ το 1985 ανέπτυξε πλήρως την παραγωγική μονάδα για τα συστήματα πυρανίχνευσης. Εναν χρόνο μετά έγινε η κυρίαρχη εταιρεία στην Ελλάδα στα ηλεκτρονικά συστήματα ασφάλειας και από το 1989 ξεκίνησαν οι εξαγωγικές της δραστηριότητες. Μέχρι σήμερα της έχουν απονεμηθεί δεκάδες βραβεία από φορείς και ινστιτούτα για τις επιτυχίες και τις καινοτομικές επιχειρηματικές της δραστηριότητες, ενώ δύο φορές (2005 και 2011) απέσπασε την αναγνώριση από το EFQM (European Foundation for Quality Management) ως Levels of Excellence. Εχει όλες τις ευρωπαϊκές και διεθνείς πιστοποιήσεις και από το 2011 είναι κάτοχος του bee bronze award του ΕΒΕΝ, του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιχειρησιακής Ηθικής.
Εκτός από τη μονάδα παραγωγής στη Μεθώνη Πιερίας διαθέτει υποκατάστημα με τμήμα πωλήσεων, logistics, τεχνικής και σεμιναριακής υποστήριξης στην Αθήνα, ενώ είναι κυρίαρχη στην ελληνική αγορά, καθώς κατέχει μερίδιο αγοράς μεγαλύτερο του 50% στον φωτισμό ασφαλείας και στα συστήματα πυρανίχνευσης.
Η Olympia Electronics έχει εξοπλίσει τα μεγαλύτερα αεροδρόμια και νοσοκομεία της χώρας, τα τούνελ στο εθνικό δίκτυο Αθηνών-Θεσσαλονίκης, Αθηνών-Καλαμάτας, της Εγνατίας Οδού, το υποθαλάσσιο τούνελ του Ακτίου και τη Γέφυρα Ρίου-Αντίρριου, καθώς επίσης εμπορικά κέντρα, μεγάλες επιχειρήσεις και ξενοδοχεία. Ενδεικτικά αναφέρονται ο εφοδιασμός με συστήματα ασφάλειας, φωτισμού και πυρανίχνευσης στα αεροδρόμια της Λισαβόνας, του Νέου Δελχί, της Φρανκ­φούρτης, της Ντόχα, στο νοσοκομείο Alrasol του Λιβάνου, στο Ογκολογικό Νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης και σε εμπορικά κέντρα σε Αγγλία, Εσθονία και Αλβανία.
ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου