Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Ευχαριστήριο του Ερυθρού Σταυρού Αλεξάνδρειας

                                              όσο υπάρχουν άνθρωποι

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με το Τοπικό Τμήμα Αλεξάνδρειας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες και την βαθιά ευγνωμοσύνη του στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας και ιδιαίτερα στο Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Γκυρίνη για την απόφασή του που πάρθηκε στις
17.7.2017 να μας παραχωρηθεί για χρήση μια αίθουσα στο κτίριο που σήμερα στεγάζεται η Δημοτική βιβλιοθήκη (Πνευματικό Κέντρο όπως συνηθίζεται να λέγεται), προκειμένου να στεγαστούν και να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του τμήματος και της μονίμου υπαλλήλου (νοσηλεύτριας – Εκπαιδεύτριας) που διαθέτει.
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός δεν είναι ο στενά τοπικός Σύλλογος, Πολιτιστικός, Λαογραφικός, Χορευτικός ή και με άλλες δραστηριότητες που είναι βέβαιο ότι προσφέρουν σημαντικό, ωφέλιμο και αξιόλογο έργο.
Ο Ε.Ε.Σ. είναι ο μεγαλύτερος ανθρωπιστικός Οργανισμός που ιδρύθηκε στη χώρα μας το 1887 με αναγνωρισμένο το τεράστιο έργο του που συνεχίζεται μέχρι σήμερα και αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους για να προσφέρει τις υπηρεσίες του και όχι βέβαια ομάδα ιδιωτών που ψάχνει να βρει δωρεάν στέγη, όπως με πολύ κακεντρέχεια και με ηθελημένη άγνοια γράφτηκε σε σάιτ της περιοχής.
Τοπικά προσπαθούμε αφιλοκερδώς και εθελοντικά με τους εθελοντές μας που είναι η δύναμή μας και – χωρίς διαχείριση χρηματικών πόρων – να προσφέρουμε παντού όπου υπάρχει ανάγκη, χωρίς διακρίσεις και με τις δυνατότητες που έχουμε. Με αυτή την έννοια θέλουμε και την αποδοχή τουλάχιστον από αυτούς που γνωρίζουν, γιατί αυτοί που δεν γνωρίζουν το μόνο που κάνουν είναι να προσφέρουν τις κακές τους υπηρεσίες.
Ζητήσαμε ένα χώρο που είναι εντελώς απαραίτητος για τις ανάγκες μας, όπως παραπάνω αναφέρουμε, και όχι για να βάζουμε ενέσεις όπως δυστυχώς, ατυχώς ειπώθηκε, στη συνεδρίαση της Δημοτικής Ενότητας.
Ευχαριστούμε πάλι, όπως ευχαριστούμε και για τις αντίθετες απόψεις αλλά χρήσιμες, που ακούστηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και δηλώνουμε ότι σε περίπτωση που η Δημοτική Αρχή αποφασίσει για μια διαφορετική χρήση και αξιοποίηση ολόκληρου του κτιρίου και ο χώρος που μας παραχωρήθηκε κριθεί απαραίτητος για την όλη λειτουργία τους, εμείς δεν θα σταθούμε εμπόδιο και θα παραιτηθούμε από την χρήση του.
Ζούμε, σκεπτόμαστε και ενεργούμε για το καλό όλων μας και πάνω από όλα είναι ο Δήμος μας και εμείς αποτελούμε ένα κομμάτι του, τον αγαπούμε και στηρίζουμε τις προσπάθειές του με οποιαδήποτε διοίκηση με ένα κοινό στόχο.
Όλοι μαζί για κάτι καλύτερο. Το έχουμε ανάγκη και το μπορούμε.


Το Τοπικό Τμήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου