Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΒΙΑΣ



Με αφορμή το περιστατικό βίας σε σχολείο της πόλης μας όπου γονέας μαθητή βιαιοπράγησε και τραυμάτισε τον Διευθυντή του σχολείου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες απ΄ όπου και αν
προέρχονται. Τα όποια προβλήματα δεν λύνονται με τέτοιου είδους πράξεις βίας. Είμαστε δίπλα και στηρίζουμε το συνάδελφο που έτυχε να ήταν δέκτης αυτής της απαράδεκτης ενέργειας.

Η απαράδεκτη αυτή χρήση βίας από γονέα προς δάσκαλο, ειδικά μέσα σε σχολικό χώρο, θεωρούμε ότι είναι και αποτέλεσμα της στοχοποίησης των εκπαιδευτικών από το υπουργείο τα τελευταία χρόνια και της συνεχιζόμενης υποβάθμισης αυτών, κοινωνικά και οικονομικά.

Καλούμε την πολιτεία να ασχοληθεί συστηματικά με τέτοια ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και την προστασία εκπαιδευτικών αλλά και μαθητών και να προσδώσει το κύρος και τη θέση που αρμόζει στους εκπαιδευτικούς μέσα στην κοινωνία.

Εκπαιδευτικοί, Γονείς και Μαθητές ενδιαφέρονται για το ίδιο πράγμα, την ουσιαστική μόρφωση των παιδιών που δεν έχει σχέση με τέτοιου είδους πράξεις.



Το Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου