Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ. ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Στις 03/12/2014, το Δ.Σ. του Ε.Σ. Αλεξάνδρειας, συναντήθηκε με το Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Γκυρίνη, για να συζητήσουν τα προβλήματα που δυσχεραίνουν τον εμπορικό κόσμο του Δήμου. Η συζήτηση έγινε σε
ένα πολύ θετικό κλίμα και ο Δήμαρχος μας απάντησε σε όλα τα θέματα που παραθέσαμε. Μερικά από αυτά που συζητήθηκαν, είναι τα παρακάτω, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αναφερθήκαμε σε προβλήματα που υπάρχουν ανά οδό-γειτονιά-εμπορικό κλάδο:
1. Ενστάσεις του εμπορικού κόσμου σχετικά με το έργο ανάπλασης του κέντρου της πόλης, κακοτεχνίες, με αποτέλεσμα κάποιοι δρόμοι να ερημώνουν, λόγω κακής κατασκευής.
2. Τρόπος αντιμετώπισης έντονων καιρικών φαινομένων, για να μην ζήσουμε ξανά παλαιότερες καταστάσεις. .
3. Προμήθειες του Δήμου από καταστήματα της πόλης μας.
4. Θέμα Λαϊκής Αγοράς- καινούριοι κανονισμοί (νομιμότητα και τήρηση του Νόμου- 95% παραγωγή προϊόντων γης και θαλάσσης, 5% έμποροι).
5. Φωτισμός- καθαριότητα σε όλη τη πόλη (δρόμοι-πλατείες-πάρκα-παιδικές χαρές).
6. Σήμανση οδών - Ονομασίες οδών.
7. Είσοδοι πόλης, ανάπλαση.
8. ΚΤΕΛ- πυκνότερα δρομολόγια (δημιουργία Αστικής Συγκοινωνίας εντός του Δήμου, για διευκόλυνση των πολιτών που μένουν στα χωριά).
9. Κολυμβητήριο – πλατείες , συνέχιση των εργασιών.
10. Ισχύς του Νόμου περί εντοπιότητας για τη πρόσληψη προσωπικού (μόνιμων ή εποχικών) από τις βιομηχανίες της περιοχής μας.
11. Φωτισμός- δρόμοι - πεζοδρόμια στα χωριά του Δήμου, για ισόρροπη ανάπτυξη.
12. Εξεύρεση λύσης για πάρκιγκ αυτοκινήτων ( αποσυμφόρηση της Βετσοπούλου- διαβάσεις πεζών).
13. Εξέλιξη στο κυκλοφοριακό με ενημέρωση στον εμπορικό κόσμο για τη νέα μελέτη του Δήμου και προτάσεις από τον Εμπορικό Σύλλογο.
14. Τρόποι αντιμετώπισης του παραεμπορίου και εξάλειψης οποιασδήποτε μορφής του, με τη συμβολή του Δήμου και της Αστυνομίας.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας θα συνεχίσει τις επαφές με τη Διοίκηση του Δήμου και τους εμπόρους, με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων, για τη εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.
Με εκτίμηση
ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου