Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Φεύγουν ΠΡΙΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΟΥΝ ΠΛΑΣΤΟΙ Δημόσιοι Υπάλληλοι!

Οι οριζόντιοι έλεγχοι στο Δημόσιο για τα πλαστά δικαιολογητικά, που έχει ζητήσει ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, όχι μόνο έχουν αρχίσει και φέρνουν αποτελέσματα, αλλά
οδηγούν στην παραίτηση, ακόμη και υπαλλήλους που βρίσκονται μακριά από τη συνταξιοδότηση!
Όπως αποκαλύπτει σήμερα το epoli.gr οι έλεγχοι των επιθεωρητών του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. έχουν καταγράψει 150 περιπτώσεις παραιτήσεων δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι ελέγχονται για σοβαρά πειθαρχικά ή ποινικά αδικήματα! 
4 + 1 περιπτώσεις 
Ενδεικτικά είναι τα παραδείγματα υπαλλήλων που αποχώρησαν, ενώ βρίσκονται μακριά από την ημερομηνία συνταξιοδότησής τους και αποκαλύπτει σήμερα το epoli.gr: 
1. Διοικητικός μόνιμος υπάλληλος Κεντρικής Υπηρεσίας Υπουργείου, Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης παραιτήθηκε τον Απρίλιο του 2014. Στην περίπτωση αυτή είχε υποβληθεί  πλαστή πράξη ισοτιμίας του ΔΟΑΤΑΠ αναγνώρισης Πανεπιστημιακού τίτλου αλλοδαπής. 
2. Υπάλληλος Ι.Δ.Α.Χ., Δήμου της Αττικής, Κατηγορίας και Κλάδου Δ.Ε. Διοικητικού, παραιτήθηκε τον Ιούλιο του 2014. Στην περίπτωση αυτή διαπιστώθηκε πλαστός τίτλος γνώσης χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή. 
3. Διοικητικός υπάλληλος Ασφαλιστικού Ταμείου, Δ.Ε. Διοικητικών - Γραμματέων, παραιτήθηκε τον Μάιο του 2014. Στην περίπτωση αυτή διαπιστώθηκε πλαστός τίτλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (απολυτήριο λυκείου). 
4. Μόνιμος υπάλληλος τεχνικής ειδικότητας και κατηγορίας Δ.Ε., νησιωτικού νοσοκομείου, παραιτήθηκε τον Μάρτιο του 2014. Στην περίπτωση αυτή διαπιστώθηκε, ότι είχε υποβληθεί πλαστό απολυτήριο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (απολυτήριου λυκείου). 
5. Δύο υπάλληλοι, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που είχαν μετατρέψει τη σχέση εργασίας τους, με βάση το Π.Δ. 164/2004 σε αορίστου χρόνου, παραιτήθηκαν πριν από μερικούς μήνες, καθώς μετά από ενδελεχή έρευνα που διενέργησε το ΑΣΕΠ, κατόπιν καταγγελίας, σχετικά με τη  νομιμότητα της μετατροπής των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου, διαπιστώθηκε, ότι η προηγούμενη έγκριση του ΑΣΕΠ είχε στηριχθεί σε ψευδείς βεβαιώσεις, που οι εν λόγω υπάλληλοι χρησιμοποίησαν και ενώπιον του αρμόδιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου, που εξέτασε το αίτημα τους. 
Αξίζει να σημειωθεί, ότι για την αντιμετώπιση του όλου θέματος, πριν λίγες ημέρες, ο κ. Μητσοτάκης, στο νομοσχέδιο για τα «Ανοιχτά Δεδομένα», συμπεριέλαβε σχετική διάταξη, σύμφωνα με την οποία, καθιερώνεται ο αυτεπάγγελτος έλεγχος της γνησιότητας των δικαιολογητικών, με αφορμή συγκεκριμένη σοβαρή υπηρεσιακή μεταβολή (μετάταξη ή μεταφορά) ή με την παραίτηση από την υπηρεσία.
epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου