Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

O λάθος δρόμος


-Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Αλεξάνδρειας που έγινε στις 22 Αυγούστου έγιναν τρία πράγματα που απέδιξαν ότι ο λάθος δρόμος είναι ο κατήφορος και ότι αυτόν ακολούθησε με συνέπεια η απελθούσα διοίκηση.
-Στη συνεδρίαση λοιπόν αυτή που ήταν και η τελευταία της
πρώτης δημοτικής περιόδου του νέου καλλικρατικού δήμου Αλεξάνδρειας παρουσιάστηκε ένας δημότης από την δημοτική Ενότητα ΜΕΛΙΚΗΣ και ως είχε δικαίωμα εκ του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ζήτησε το λόγο και όπως αποδείχτηκε από τον επακολουθήσαντα  <<καυγά>> είχε ήδη ενημερώσει την διοίκηση περί αυτού, και άρα η πλειοψηφία γνώριζε το αντικείμενο του αιτήματος .
-Προφανώς για να μην μάθουν άλλοι τα όσα ο συνδημότης μας κύριος Δήμος Παναγιωτίδης είχε να εκθέσει δεν του δόθηκε ο λόγος –άραγε γιατί; - ο ίδιος όμως άρπαξε την ευκαιρία να  <<λούσει>> με μια σειρά κοσμητικών επιθέτων ειδικά τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο –ιδιαιτέρως περιποιήθηκε  τον κύριο Βενιόπουλο-  και να τους στείλει να βοσκήσουν κατσίκια ή  να προσομοιώσει όλους με μπάζα που πρέπει να γεμίσουν την <<γούρνα>> που άνοιξαν στο γήπεδο ΜΕΛΙΚΗΣ.
-Όπως είναι γνωστό στο γήπεδο της ΜΕΛΙΚΗΣ άνοιξαν μια τρύπα και την ονόμασαν <<ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΛΥΜΑΤΩΝ >> προφανώς για να μπαζώσουν κάτι μηχανόσημα, με σκοπό ή να πάρουν μια διαφορά 300.000χιλιάδων περίπου ευρώ με την αντιστήριξη των KRINGS ή να διαλύσουν τη σύμβαση με ευθύνη του δήμου και έτσι να τον χρεώσουν καμιά 300.000 περίπου ευρώ που θα πληρώσει ο νέος δήμαρχος. Και πάντως έργο δεν θα γίνει.
-Πέντε λοιπόν εργάσιμες  ημέρες πριν αποχωρήσουν για την αντιπολίτευση απέσυραν το σχετικό θέμα για να μην συζητηθεί μάλλον επειδή η δουλειά είχε κανονιστεί, αφού από ότι λέγεται ο γνωστός δημοτικός εργολάβος ήδη άλλαξε δουλειά, έγινε γελαδάρης.
-Το αποκορύφωμα όμως του κατήφορου δεν έχει να κάνει με τον γελαδάρη αλλά έχει να κάνει με την ιστορία της χρηματοδότησης εκ μέρους του δημάρχου των εκπαιδευτικών εκδρομών των μαθητών της Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ.
-Όπου ντουμ και χαρά η Βασίλω πρώτη, λέει μια λαϊκή παροιμία  και όταν δίνεται και η ευκαιρία να γίνει και ένας χαιρετισμός σε έναν χορό μαθητών Γ! λυκείου εκ μέρους του ΔΗΜΑΡΧΟΥ είναι αδιανόητο ο δήμαρχος να μην αρπάξει την ευκαιρία να δώσει τις ευχές του <<στους αυριανούς ηγήτορες>> τάζοντας και 2.000 έως και 3.000 ευρώ για την <<εκδρομή στην … Βαρκελώνη>>.
-Τα δύσκολα αρχίζουν όταν έρθει η ώρα του <<ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ>> ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο.
-Δύσκολα;
-Καθόλου μιας και <<η λύση >> βρίσκεται στην εισήγηση του προέδρου της σχολικής επιτροπής όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται:
<<Προτείνω να μην εγκριθούν οι δαπάνες για τις εκδρομές και να χρεωθούν οι Διευθυντές του κάθε σχολείου , που με πρωτοβουλία και απόφασή τους χρησιμοποίησαν τα χρήματα της σχολικής εκδρομής ……>>, χρήματα που έταζε βεβαίως στο χορό ο δήμαρχος και που κατέθετε στο σχετικό λογαριασμό ο πρόεδρος με την διευκρίνιση στο Διευθυντή :
-Νίκο, κατέθεσα στο λογαριασμό του σχολείου σου 5000 ευρώ , τα 3000 για πετρέλαιο και τα 2000 για την εκδρομή>>.
-Αν είναι δυνατόν , και όμως είναι!!!
-Και δεν είναι μόνο αυτό, και είναι και η επιμονή στον λάθος δρόμο του κατήφορου όταν η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ του ΕΛΕΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ με την υπ’ αριθμό 81/7.5.2008 απόφαση της δίνει λύση , καθώς δέχεται πως σε αιρετούς δεν μπορεί να γίνει καταλογισμός όταν ψηφίζουν απολογισμούς , επειδή η έγκριση του απολογισμού είναι δέσμια αρμοδιότητα που δεν δημιουργεί έλλειμμα ,  γιατί εάν υπάρχει έλλειμμα αυτό δημιουργήθηκε  σε προγενέστερο χρόνο και από άλλους και όχι από αυτούς που ψηφίζουν τον απολογισμό . Αυτούς τους άλλους τους εντοπίζει η έρευνα που διενεργείται και τους χρεώνει τα ποσά.
-Γι’ αυτό και κατατέθηκε από την αντιπολίτευση σχετική απόφαση που λέει ακριβώς τα παραπάνω, δηλαδή :
<<Να ισχύσει η υπερψήφιση των απολογισμών  και αν από την καταγγελία που εν τω μεταξύ έγινε, προκύψει έλλειμμα , τότε αυτό να το πληρώσει αυτός που το δημιούργησε ο κύριος ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ,δήμαρχος Αλεξάνδρειας >>.
-Αυτό είναι το ένα.
-Γιατί το δεύτερο αφορά τα 3000 ευρώ του Λυκείου Πλατέος που είναι ξεχωριστή περίπτωση και ανέλαβε να πληρώσει την υποχρέωση ο δήμαρχος κύριος ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ .
-Οι αρχαίοι έλεγαν πως :<<προς το τελευταίο εκβάν έκαστον γαρ των πριν υπαρξάντων κρίνεται>>, εδώ σε εμάς δεν χρειαζόταν ούτε καν το τελευταίο εκβάν ,ούτε οι φτηνιάρικοι δεκάρικοι των απερχόμενων , γιατί είναι πασίγνωστο πως χειρίστηκαν  αυτοί την <<κριτική αντιπολίτευση>> και προφανώς δεν χρειάζεται ούτε απάντηση , καθώς αυτή την έδωσε ο δημότης που δεν είναι τυφλός όπως μερικοί  νομίζουν .
                                                                                                                     Τάσος Τασιόπουλος

Υ.Γ. 1 Σε έναν κόσμο που μας θέλει <<όλους ίδιους>> από τον Αύγουστο του 1990 όταν πρωτοασχολήθηκα με την ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ έως τον Αύγουστο του 2014 που αισίως παραδίδω τα κλειδιά και σε δικής μου επιλογική νέους , προσπάθησα να μείνω ξεχωριστά αυθεντικός .
-Αν τα κατάφερα θέλω να το κληροδοτήσω , αν δεν τα κατάφερα εύχομαι αυτοί να τα καταφέρουν .
Υ.Γ. 2 Τον κατήφορο της τελευταίας συνεδρίασης σφραγίζει η κυνική δήλωση προς το σώμα μη εκλέγοντος ατόμου πως <<άργησε να προσέλθει στη συνεδρίαση επειδή τελείωσαν τα λεφτά που πήρε προεκλογικά για συμμετοχή σε ψηφοδέλτια και είναι αναγκασμένο να δουλέψει!!!>>
Υ.Γ.3 Στη δημόσια κουβέντα συμμετέχουν εκτός των αιρετών και οι ενεργοί πολίτες πάσης ηλικίας.

Εξάλλου από τα δημοτικά δρώμενα της παρελθούσης δημοτικής περιόδου είναι γνωστό ότι δεν ξέμπλεξα ακόμα και θα αργήσει αυτό να γίνει επειδή αναμένονται διαφορετικού επιπέδου εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου