Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Επιμελητηρίου Ημαθίας-Εκπαιδευτικό σεμινάριο στα αγροτικά προϊόντα.


Η Επιμελητηριακή Αναπτυξιακή Αστική Εταιρία,(ΕΠΑΝΕΤ) του Επιμελητηρίου Ημαθίας σε συνεργασία με την «Αγρεπιχειρείν» πρόκειται να υλοποιήσουν  εκπαιδευτικό σεμινάριο ενίσχυσης ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης δεξιοτήτων marketing και management, εστιασμένο αποκλειστικά στα
αγροτικά προϊόντα.
            Στόχος του σεμιναρίου είναι η διάχυση της γνώσης σχετικά με την δημιουργία επώνυμων αγροτικών προϊόντων καλύπτοντας όλα τα στάδια από την ιδέα, μέχρι την πώληση των προϊόντων στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού.
            Η Ημαθία και η Ελλάδα γενικότερα διαθέτει εξαιρετικής ποιότητας αγροτικά προϊόντα τα οποία μπορούν να κατακτήσουν τις παγκόσμιες αγορές. Για να μπορέσουν όμως οι Έλληνες παραγωγοί και οι νέοι επιχειρηματίες, να εισέλθουν δυναμικά στην αγορά πρέπει να αναπτύξουν δεξιότητες marketing και management. Το οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα, οδηγεί πληθώρα ανθρώπων στην διερεύνηση εναλλακτικών δραστηριοτήτων γύρω από τον αγροτικό τομέα. H διαδικασία της δημιουργίας ποιοτικών και ανταγωνιστικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, απαιτεί την προετοιμασία ενός βιώσιμου επιχειρηματικού σχεδίου και την εύρεση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος.
            Στα πλαίσια αυτά, η "Αγρεπιχειρείν" παρουσιάζει  το σεμινάριο με την παρακάτω θεματική  ενότητα:
1. «ΠΩΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΠΩΝΥΜΗ ΜΑΡΚΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ. ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ». Στο σεμινάριο αυτό, αναλύουμε και εξετάζουμε όλα τα στάδια από την ιδέα να ασχοληθεί κάποιος με τα αγροτικά προϊόντα και την συλλογή στοιχείων για την αξιολόγηση της επένδυσης, μέχρι την υλοποίηση με την σύσταση της εταιρείας και την δημιουργία του τελικού προϊόντος. Τέλος, ασχολούμαστε με την προώθηση, την διαφήμιση και την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου μας.
            To σεμινάριο της Αγρεπιχειρείν παρέχει μοναδικές γνώσεις και απαντά στα πραγματικά ερωτήματα όσων θέλουν να ασχοληθούν με το αγροτικά προϊόντα, βοηθάει  πολλούς ανθρώπους από όλη την Ελλάδα, να επεκτείνουν τις γνώσεις τους σχετικά με την δημιουργία νέας εταιρείας και νέων προϊόντων, να αποκτήσουν μια εξαιρετική εικόνα των συνθηκών που επικρατούν στις αγορές του Εξωτερικού και της Ελλάδας ώστε να μεγιστοποιήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας των προσπαθειών τους.
Υπάρχουν άνθρωποι  που έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια της Αγρεπιχειρείν, και έχουν λανσάρει τα προϊόντα τους στο εξωτερικό με επιτυχία.
            Για την υλοποίηση  του σεμιναρίου η ΕΠΑΝΕΤ καλεί Ομάδες Παραγωγών, εκπροσώπους Συνεταιρισμών ,Γεωπόνους και Τεχνολόγους  όσοι ασχολούνται με την παραγωγή κρασιών και γλυκών να συμμετέχουν στο σεμινάριο. Το κόστος παρακολούθησης ανέρχεται στα 100 Ευρώ για κάθε Ομάδα παραγωγών η συνεταιρισμό και μπορούν να το παρακολουθήσουν όσα άτομα επιθυμεί η ομάδα ή ο συνεταιρισμός. Για τις μεμονωμένες επιχειρήσεις το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 30 Ευρώ.
            Οι εργασίες του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθούν  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Ημαθίας το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου  στις 10:00 το πρωί.
            Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 23310-24734 Υπεύθυνη κα Έλσα Φανάρα
                                                                                                                                                                 
                                                                                                                                                                 Ο Πρόεδρος
Της ΕΠΑΝΕΤ

Μιχάλης Τρανίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου