Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Κουνούπια, αυτάρκεια, συντεχνίες

Δημήτρης Μιχαηλίδης
Ορθογώνιο τρίγωνο: 61Όταν επιζητάς την έγκριση των άλλων, γίνεσαι όπως θέλουν εκείνοι …

Η κραυγαλέα κλοπή, η ιδιωτικοποίηση των κερδών και κοινωνικοποίηση του κόστους, αποτελεί το βασικό επιχειρηματικό μοντέλο της FIFA και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, δύο ιδιωτικών
οργανισμών που δεν είναι υπόλογοι σε κανέναν και ταξιδεύουν στον κόσμο πουλώντας πακέτα επενδύσεων, κατά προτίμηση σε αντιδημοκρατικά & πεινασμένα έθνη, πραγματοποιώντας το πιο νικηφόρο παράδειγμα του δόγματος σοκ του καπιταλισμού. Almir Gomes Cardoso οικονομολόγος.

Η δημιουργία του δείκτη δραστηριότητας κουνουπιών (www.conops.gr) και της ιστοσελίδας έγινε από το Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με συνεργασία Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου στο πλαίσιο του έργου LIFE CONOPS (LIFE12 ENV/GR/000466). Ο δείκτης δραστηριότητας κουνουπιών είναι μία ένδειξη για τη δραστηριότητα των κουνουπιών σε μία περιοχή με βάση τις εκάστοτε καιρικές συνθήκες (www.meteo.gr).

«Την ίδια ώρα που ο πολιτικός κόσμος φλυαρεί για ένα δημοψήφισμα- που ούτως η άλλως δε θα πραγματοποιηθεί, και τα κανάλια ψάχνουν το Σήφη τον Κροκόδειλο, οι διεθνείς αγορές μας γύρισαν τη πλάτη ... Στην Ελλάδα εξακολουθούμε να συζητάμε τα πάντα εκτός απ την ουσία. Εξακολουθούμε να ζούμε στο μικρόκοσμο της τηλεθέασης». Γ. Βουλγαράκης, 10/7/14 (πολύπειρο στέλεχος του πελατειακού κράτους διαπλοκής)

Οι γάτες που στειρώνονται από τους κτηνίατρους των επτάψυχων έχουν κομμένο ένα μικρό κομματάκι του αυτιού τους. Αυτό γίνεται ενώ βρίσκονται υπό αναισθησία κατά την επέμβαση της στείρωσης. Είναι το διεθνές σημάδι ότι η γάτα είναι στειρωμένη και ο πιο εύκολος τρόπος ώστε οι εθελοντές που παγιδεύουν τα ζώα αλλά και οι κτηνίατροι να ξεχωρίζουν τα στειρωμένα ζώα. ninelives Greece.com (από την Κική).

Τα Sainsbury’s, γνωστή αλυσίδα σούπερ-μάρκετ, είναι ο μεγαλύτερος χρήστης ενέργειας από τρόφιμα με αναερόβια χώνευση οργανικών αποβλήτων στην Αγγλία: συνολικά παράγει ενέργεια ικανή να τροφοδοτήσει έως 2.500 νοικοκυριά κάθε χρόνο.
Προτεραιότητα βέβαια για τα περισσεύματα τροφίμων δίνεται σε Τράπεζες Τροφίμων και φιλανθρωπικές οργανώσεις. Ακολουθούν κτηνοτρόφοι που έχουν ανάγκη για ζωοτροφή, ακόμα και οι πίθηκοι ενός κοντινού ζωολογικού κήπου τρώνε μπανάνες από το Sainsbury’s. Oikorodopi. (από την Ιζαμπέλ)

Το βασικό πρόβλημα της Ελληνικής Γεωργίας είναι το ολιγοψώνιο. Πολλοί λένε ότι η Ελληνική Γεωργία δεν προχωρά διότι οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις είναι πολύ μικρές.
Στις ΗΠΑ, το 75% των αγροτικών εκμεταλλεύσεων έχουν τζίρο κάτω από $50.000 τον χρόνο (37.000€). Άρα, το πρόβλημά μας, ΔΕΝ είναι το μικρό μέγεθος των εκμεταλλεύσεων. Το πρόβλημά μας είναι δομικό, φορολογικό, γραφειοκρατικό. Και το κυριότερο: το πρόβλημά μας είναι ότι το Κράτος έχει παρεμποδίσει την ύπαρξη πολλών και ανταγωνιστικών εμπορικών επιχειρήσεων στον αγροτικό τομέα. Το πρόβλημά μας δεν είναι η παραγωγή. Το πρόβλημα είναι ότι οι αγρότες μας δεν έχουν πού να πουλήσουν την παραγωγή τους. Το πρόβλημά μας είναι το ολιγοψώνιο… Άρης Παπαχρήστου. http://laxanokipos.com, 23/7/2014.

Τα συνδικάτα (καλύτερα να λέμε: οι συντεχνίες) είναι η απόλυτη εκδήλωση του πελατειακού συστήματος. Οι συντεχνίες φέρουν βαρύτατη ευθύνη για την κατάντια της χώρας. Όχι μόνο διογκώνουν το κόστος αλλά αναστέλλουν κάθε αλλαγή, πρόοδο ή μεταρρύθμιση. Παραλλάσσοντας μία φράση του Γιάννη Μαρίνου τα είχα αποκαλέσει πριν από δεκαετίες «εσωτερικό στρατό κατοχής». Ν. Δήμου, protagon.gr, 2/8/2014

Τουλάχιστον 296 ανήλικοι Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας
από την επίθεση του ισραηλινού στρατού στους εγκλωβισμένους πολίτες.
Τα παιδιά είναι το 30% των άμαχων θυμάτων. Unicef, http://ysterografa.gr
2/8/2014. (σσ. Αυτό δεν είναι πεδίο μάχης δύο στρατών, είναι μια κρεα-
τομηχανή πάνω σε εγκλωβισμένους-φυλακισμένους, περιβαλλόμε-
νους από τοίχο και αποκλεισμένους από κάθε άλλη επικοινωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου