Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Εξιχνιάστηκε υπόθεση αρπαγής και ανθρωποκτονίας


Εξιχνιάστηκε υπόθεση αρπαγής και ανθρωποκτονίας 43χρονου υπηκόου Αλβανίας, καθώς και υπόθεση απόπειρας αρπαγής σε βάρος της συζύγου του στους Γεωργιανούς Ημαθίας

Ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στις υποθέσεις αυτές πέντε ημεδαποί, οι οποίοι συνελήφθησαν κατόπιν ενταλμάτων σύλληψης του Αναπληρωτή Ανακριτή Πλημμελειοδικών Βέροιας

Δύο από τους εμπλεκομένους είχαν συλληφθεί την 07.08.2014 για παράνομη
οπλοκατοχή, ενώ ο ένας από αυτούς έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για τρεις υποθέσεις ανθρωποκτονίας



Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας υπόθεση αρπαγής και ανθρωποκτονίας 43χρονου υπηκόου Αλβανίας, καθώς και υπόθεση  απόπειρας αρπαγής, σε βάρος της συζύγου του, πράξεις που έλαβαν  χώρα αρχές Αυγούστου και αρχές Ιουλίου τρέχοντος έτους, αντίστοιχα, στους Γεωργιανούς Ημαθίας.

Πιο αναλυτικά, την 02.08.2014, δηλώθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας η εξαφάνιση του 43χρονου, από συγγενικό του πρόσωπο.

Ακολούθησαν μεθοδικές και συστηματικές αστυνομικές έρευνες, στο πλαίσιο των οποίων ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή – συμμετοχή τους στις παραπάνω υποθέσεις, πέντε ημεδαποί ηλικίας 48, 36, 54, 48 και 53 ετών (τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα αντίστοιχα), οι οποίοι συνελήφθησαν χθες (08.08.2014) κατόπιν ενταλμάτων σύλληψης του Αναπληρωτή Ανακριτή Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Όπως προέκυψε, τον περασμένο Μάρτιο, δυο από τους εμπλεκομένους, που είναι ανδρόγυνο (54χρονος και 53χρονη), για προσωπικούς λόγους αποφάσισαν, από κοινού, να προβούν στην ανθρωποκτονία του 43χρονου γαμπρού τους.

Την τέλεση της εγκληματικής ενέργειας ανέθεσαν στον 48χρονο, έναντι χρηματικής αμοιβής 2.500 ευρώ, ύστερα από υπόδειξη – διαμεσολάβηση  άλλου 48χρονου, φιλικού τους προσώπου.

Ο 48χρονος, που ανέλαβε την ανθρωποκτονία, πριν λίγες ημέρες  (02.08.2014), μαζί με τον 36χρονο εντόπισαν τον 43χρονο υπήκοο Αλβανίας και αφού ακινητοποίησαν το Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε, τον επιβίβασαν σε δικό τους όχημα και έκτοτε αγνοείται.

Τα δύο οχήματα εντοπίστηκαν και εξερευνήθηκαν. Τα πειστήρια που περισυλλέγησαν έχουν αποσταλεί για εργαστηριακή εξέταση, ενώ το όχημα των δύο συλληφθέντων κατασχέθηκε.

Σημειώνεται ότι ο 48χρονος, τον μήνα Ιούλιο αποπειράθηκε να απαγάγει την 30χρονη σύζυγο του 43χρονου, υπηκόου Αλβανίας, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Ο παραπάνω 48χρονος, ο οποίος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για (3) υποθέσεις ανθρωποκτονίας, συνεληφθη προχθές (07.08.2014) μαζί  με τον 36χρονο, για παράβαση του νόμου περί όπλων, διότι σε έρευνες των οικιών τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν τρία μαχαίρια, πτυσσόμενο μεταλλικό γκλοπ, ξιφολόγχη με τη θήκη της και δύο φυσίγγια 7,62 mm.


Οι έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου