Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

ΓΛΥΚΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ Ν.ΗΜΑΘΙΑΣ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Ο σύλλογος μας  ΓΛΥΚΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ Ν.ΗΜΑΘΙΑΣ, παραλουλουθώντας τις εξελίξεις με το νέο πλαφόν συνταγογράφησης των ιατρών(ΥΠΟΥΡΓΙΚΉ ΑΠΌΦΑΣΗ  με αριθμό πρωτοκόλλου 53768 που
δημοσιεύτηκε στις 1/07/2014) που ορίζει τα όρια φαρμακευτικής δαπάνης ανά ασθενή ,ανά ειδικότητα και ανά μήνα, διαπιστώνει ότι στο ΦΕΚ δεν αναφέρεται η εξαίρεση φαρμάκων για τον Σακχαρώδη Διαβήτη. Αποτέλεσμα, για κάθε μηνιαία συνταγογράφηση να δικαιούνται οι ασθενείς 40 εώς 50 ενώ το κόστος είναι 200- 250 €. Για τον λόγο αυτόν, ο Σύλλογός μας ενημερώνει τα άτομα με Διαβήτη του Νομού μας και διαμαρτύρεται για την άνιση μεταχείριση εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας. Επίσης  πιστεύουμε ότι η περικοπή των δαπανών υγείας θα οδηγήσει αντιθέτως, σε αύξηση αυτών ,από τις επιπλοκές που προκαλεί ο διαβήτης με καταστροφικές συνέπειες για τους ασθενείς.
Ζητάμε από τα άτομα με διαβήτη του Νομού να αγκαλιάσουν το Σύλλογο για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα μαζί αν και ελπίζουμε ότι θα επέλθει η λογική αντιμετώπιση από το Υπουργείο Υγείας.

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 6973597198 και 6982120124


       Με τιμή


Ο πρόεδρος                                                               Η γραμματέας


        Ιωαννίδης Κωνσταντίνος                                                          Ιωάννου Μαγδαληνή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου