Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ Βέροιας με το Σωματείο των τεχνικών της ΔΕΗ

Βέροια, 2/7/2014
Την Τρίτη 1 Ιούλη κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Βέροιας και εκπρόσωπος του ΜΕΤΑ Ημαθίας συναντήθηκε με το Σωματείο των Τεχνικών της ΔΕΗ και εργαζόμενους με αφορμή την απεργία που έχουν εξαγγείλει για το επίμαχο νομοσχέδιο που προβλέπει  τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ» και ανοίγει το δρόμο στην
παραπέρα ιδιωτικοποίησή της αλλά και το κλείσιμο του πρακτορείου της Αλεξάνδρειας και την μεταφορά του προσωπικού του στη Βέροια.
Στη  συζήτηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα τέθηκαν από τους εργαζόμενους τα προβλήματα που θα προκύψουν για τους ίδιους αλλά και οι συνέπειες που θα έχει για όλους τους πολίτες το ξεπούλημα ουσιαστικά αυτού του βασικού δημόσιου αγαθού.
Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν την ύψιστη σημασία που δίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα αυτό, επισημαίνοντας την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για δημιουργία κοινού μετώπου με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για την αποτροπή της ολοκλήρωσης της διάλυσης και ξεπουλήματος στους ιδιώτες, μιας ανυπολόγιστης αξίας δημόσιας περιουσίας.
Εξέφρασαν, επίσης, την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε απόπειρα ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, αφού για τον ΣΥΡΙΖΑ η ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας δεν είναι μόνο ασύμφορη  οικονομικά, αλλά και καταστροφική για την οικονομία, την κοινωνία και τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.
Τέλος, δήλωσαν την ενεργό στήριξη και συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ για να παραμείνει η ΔΕΗ δημόσια και το ηλεκτρικό ρεύμα δημόσιο κοινωνικό αγαθό.

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Βέροιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου