Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Όταν η Δ.Ε.Η. βάζει το χέρι της.


Τι μπορεί να είναι σε αυτή την εικόνα?
Ναι καλά μαντέψατε  είναι η κολόνα της Δ.Ε.Η. μέσα στο μπαλκόνι.

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης των σούπερ-μάρκετ «Αρβανιτίδης» για πώληση προϊόντων-μαϊμού



Με τις κατηγορίες της παράβασης των νόμων περί σημάτων, περί αθέμιτου ανταγωνισμού και περί πλαστογραφίας παραπέμπεται στη δικαιοσύνη ο Χαρίλαος Αρβανιτίδης, ιδιοκτήτης της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης» και αδελφός του προέδρου της ΠΑΕ Βέροια. Στις αποθήκες του σούπερ μάρκετ ιδιοκτησίας του κ. Αρβανιτίδη βρέθηκαν απορρυπαντικά και καλλυντικά «μαϊμού», καθώς και παράνομο εμφιαλωτήριο!

 
Οι αστυνομικοί που έκαναν έρευνα στις αποθήκες της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης» στο Λάκκωμα Χαλκιδικής, ανακάλυψαν  μηχανολογικό εξοπλισμό με τον οποίο γινόταν η εμφιάλωση των προϊόντων τα οποία πωλούσαν τα υποκαταστήματά της. Ακόμη, κατέσχεσαν  περισσότερες από

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

αλλαγές στον τρόπο ανάδειξης των δημοτικών αρχόντων


Στις ευρωεκλογές ψηφίζουμε και... για δήμαρχο

Ταυτόχρονα αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές Tου Γιωργου Π. Τερζη
Σε ταυτόχρονες κάλπες για τις δημοτικές - περιφερειακές εκλογές αλλά και για την ανάδειξη των Eλλήνων ευρωβουλευτών καθώς επίσης και σε ανατροπή του εκλογικού συστήματος ανάδειξης των δημάρχων έχει καταλήξει το Μέγαρο Μαξίμου, έχοντας -κατά τα φαινόμενα- και τη συναίνεση ή ανοχή των δύο κυβερνητικών του εταίρων. Οι σχετικές συζητήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου, κάποιες φορές με τη συμμετοχή και του ίδιου του πρωθυπουργού, μπορεί να μην έχουν καταλήξει στο «διά ταύτα», ωστόσο στον πυρήνα του σχεδίου, ως απάντηση στην πολυδιάσπαση του κομματικού σκηνικού και την άνοδο ακραίων φωνών όπως η Χρυσή Αυγή, βρίσκεται ο διαχωρισμός της ψήφου για τον δήμαρχο από την ψήφο για την ανάδειξη δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι και θα επιλέγονται από ξεχωριστό, ενιαίο ψηφοδέλτιο.
Ταυτόχρονες κάλπεςΗ οριστικοποίηση της ταυτόχρονης διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών και των ευρωεκλογών αλλά και οι σχεδιαζόμενες αλλαγές στον τρόπο ανάδειξης των δημοτικών αρχόντων, έρχονται να μεταβάλουν άρδην τις, όπως διακρίνονται σήμερα τουλάχιστον, πολιτικές ισορροπίες.
Συγκεκριμένα, με την ταυτόχρονη διεξαγωγή των δύο εκλογών, η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν φιλοδοξούν να εξισορροπήσουν τη δυναμική των δύο αποτελεσμάτων. Με άλλα λόγια, στην κυβέρνηση αναμένουν ένα αρνητικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές καθώς εκτιμούν ότι θα αποτυπωθεί με έμφαση ο «ευρωσκεπτικισμός» των Ελλήνων και η ανάγκη «απάντησης στις πολιτικές της Κομισιόν και του Βερολίνου».
Με την οργή, λοιπόν, να εκδηλώνεται στην ευρωκάλπη, επιδίωξη της Ν.Δ. και των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης θα είναι μία καλή επίδοση στην κάλπη των δημοτικών - αυτοδιοικητικών εκλογών, που θα μπορούσε όχι μόνον να εξισορροπήσει τις εντυπώσεις αλλά και να ερμηνευθεί ως «ψήφος εμπιστοσύνης» στην τρικομματική.
Δύο ψηφοδέλτιαΣύμφωνα με το σχέδιο, θα υπάρχουν δύο ξεχωριστές λίστες για κάθε δήμο, μία για τον Δήμαρχο και μία για τους δημοτικούς συμβούλους. Η αποσύνδεση δημάρχων - δημοτικών συμβούλων θα ενισχύσει εκ των πραγμάτων τις συμπράξεις μεταξύ κομμάτων και τους ισχυρούς σε προσωπικότητα, υπερκομματικούς ή κοινούς υποψηφίους, που πιο εύκολα μπορούν να κινητοποιήσουν τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης, αποκτώντας έτσι συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα, έρχεται να πραγματώσει και την ομολογημένη επιδίωξη του κ. Σαμαρά για «άνοιγμα» του κόμματός του σε ευρύτερες δυνάμεις πέραν των σημερινών κομματικών ορίων. Η προσπάθεια δεν θα είναι χωρίς αντιδράσεις καθώς η Ν.Δ. έχει να διαχειρισθεί τη δεδομένη βούληση στελεχών της να είναι υποψήφιοι (Κακλαμάνης στην Αθήνα, Γκιουλέκας στη Θεσσαλονίκη), το ΠΑΣΟΚ την προφανή αδυναμία του να επιβάλει κεντρικά υποψηφίους, πλην ίσως κάποιων περιφερειαρχών (Σγουρός) που θα καταστούν κοινής αποδοχής, ενώ και η ΔΗΜΑΡ θα αντιμετωπίσει δυσκολίες, π.χ. στην Αθήνα όπου στηρίζει τον κ. Γ. Καμίνη, την παραμονή του οποίου όμως δεν επιθυμούν οι γαλάζιοι.
Με τον ίδιο τρόπο, αποδυναμώνονται, εκ των πραγμάτων, ακραία ψηφοδέλτια, όπως αυτά της Χρυσής Αυγής, που επιδιώκει να καταγράψει υψηλά ποσοστά στα μεγάλα αστικά κέντρα. Με την αποσύνδεση των ψηφοδελτίων, θεωρείται δεδομένο ότι όποια δυναμική κι αν έχει ο επικεφαλής - υποψήφιος για δήμαρχος, δεν θα μπορέσει να «τραβήξει» μαζί του πολλούς δημοτικούς συμβούλους.
Το προτεινόμενο σχέδιο έχει βέβαια και ένα σημαντικό μειονέκτημα. Ο δήμαρχος, εφόσον δεν υπάρξει πρόβλεψη για τη σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου, μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με ένα «αντίπαλο» δημοτικό συμβούλιο. «Το νέο σύστημα ενισχύει τη λογοδοσία μεταξύ Δημάρχου και Δημοτικού Συμβουλίου αλλά μπορεί να οδηγήσει και σε πλήρη παράλυση», σχολιάζουν αυτοδιοικητικά στελέχη, η πλειοψηφία των οποίων είναι μάλλον αρνητικοί. Οι συνομιλητές του κ. Σαμαρά, ωστόσο, απαντούν: «εδώ κυβερνάται μία χώρα από τρία κόμματα, οι δήμοι δεν θα τα καταφέρουν;».
Η «Β΄ κατανομή» και οι 50 έδρεςΕνώ η συζήτηση για το εκλογικό σύστημα των δημοτικών εκλογών βρίσκεται σε εξέλιξη, μία άλλη κουβέντα αυτή τη φορά για τον εκλογικό νόμο των εθνικών εκλογών ξεκινά κυρίως από την πλευρά της Ιπποκράτους.
Με δεδομένη τη στρέβλωση του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι επιχειρεί να κινήσει τα νήματα για αλλαγή του εκλογικού νόμου. Στόχος είναι η κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και η αντικατάστασή του με ένα σύστημα «Β΄ κατανομής», στην οποία όμως θα συμμετέχουν κόμματα ή συνασπισμοί εφόσον υπερβαίνουν ένα συγκεκριμένο ποσοστό ψήφων. Ενδεικτικά και μόνον, στις εκλογές του 1985 το προβλεπόμενο όριο για συμμετοχή στη Β΄ κατανομή εδρών ήταν 17% για μεμονωμένα κόμματα και 25% ή 30% για συνασπισμούς δύο ή τριών κομμάτων αντίστοιχα.
Πέραν της εκλογίκευσης του ισχύοντος εκλογικού νόμου, μία από τις επιδιώξεις είναι ο κοινοβουλευτικός περιορισμός της Χρ. Αυγής, εφόσον η οργάνωση δεν καταφέρει να μπει στη Β΄ κατανομή. Κύρια, όμως, στόχευση του ΠΑΣΟΚ μοιάζει να είναι η, σχεδόν, αναγκαστική σύμπηξη μετώπου με τα κόμματα της κεντροαριστεράς - σοσιαλδημοκρατίας, προκειμένου να εξασφαλίσουν τις έδρες της Β΄ κατανομής.
Πάντως, το σχέδιο δεν μοιάζει να έχει πιθανότητες υλοποίησης καθώς τα μικρότερα κόμματα θα αντιδράσουν, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απίθανο να συμφωνήσει και, συνεπώς, δεν εξασφαλίζονται οι 200 ψήφοι που απαιτούνται για την εφαρμογή του νόμου στις αμέσως επόμενες εκλογές. Υπάρχει, δε, άλλη μία ανασταλτική παράμετρος, ίσως η σημαντικότερη. Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς δεν έχει πειστεί για τη σκοπιμότητα αλλαγής του εκλογικού νόμου, ειδικά από τη στιγμή που εκτιμά βάσιμα ότι μπορεί να κερδίσει τις εθνικές εκλογές...
www.kathimerini.gr

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

παραμονή του Ι.Κ.Α και του Ε.Ο.Π.Υ.Υ στο Δήμο



      ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
                   << Η ΕΝΟΤΗΤΑ >>

      Ο Ε.Σ. Αλεξάνδρειας είναι στην ευχάριστη θέση ν’ ανακοινώσει ότι , μετά από πολύμηνες προσπάθειες και πιέσεις προς τους αρμόδιους, η παραμονή του Ι.Κ.Α και του Ε.Ο.Π.Υ.Υ στο Δήμο μας είναι πιο κοντά από ποτέ.
       Πιο συγκεκριμένα, και κατόπιν συντονισμένων ενεργειών διαφόρων εμπλεκομένων κι ιδιαίτερα του Βουλευτή Ημαθίας κ. Α. Βεσυρόπουλου, εξασφαλίστηκε η παραμονή του Ι.Κ.Α & του Ε.Ο.Π.Υ.Υ σε νέο χώρο, στο κτίριο της πρώην ΔΟΥ Αλεξάνδρειας.
        Το συγκεκριμένο κτήριο κατόπιν έρευνας, ανήκει
στο Δήμο Αλεξάνδρειας(υπάρχουν εκκρεμότητες , οι οποίες ευελπιστούμε να ξεπεραστούν ), η Διοίκηση του οποίου, προτίθεται να  το παρέχει στο Ι.Κ.Α & στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ προς όφελος χιλιάδων ασφαλισμένων της περιοχής.
        Οι εξελίξεις αυτές χαροποιούν ιδιαίτερα κι εμάς τους ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς τα τελευταία χρόνια το μόνο που παρακολουθούμε είναι η ΄΄ αποδόμηση ΄ ΄ και  ΄΄ αποδυνάμωση ΄΄ της πόλης μας.
        Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε ότι βοηθά στην ανάπτυξη της αγοράς και κατ’ επέκταση της πόλης. Αυτό που αποκομίσαμε σαν συμπέρασμα όλους αυτούς τους μήνες που πασχίζαμε να σώσουμε  την τελευταία μεγάλη Δημόσια Υπηρεσία της πόλης είναι ότι, αν υπάρχει ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΛΩΝ των Φορέων και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ  για ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ, τότε υπάρχει ΜΕΛΛΟΝ…!
                                                                                           
                                                                                    Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
       ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
            << Η ΕΝΟΤΗΤΑ >>

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Απογραφή-εξπρές για απολύσεις στους δήμους


Σε νέα απογραφή-εξπρές των νομικών προσώπων των δήμων μέχρι τις 31 Μαΐου, προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών. Η 31η Μαΐου είναι η καταληκτική ημερομηνία αποστολής των συμπληρωματικών στοιχείων που ζητά με την αναλυτική καταγραφή των νομικών προσώπων στους ΟΤΑ α΄ βαθμού, καθώς και του προσωπικού που απασχολούν.
Η νέα απογραφή θα συμβάλει στον προγραμματισμό για καταργήσεις και συγχωνεύσεις νομικών προσώπων των ΟΤΑ από όπου θα προκύψει πλεονάζον προσωπικό το οποίο θα αποτελέσει ένα μεγάλο ποσοστό για τις 25.000 διαθεσιμότητες και τις 4.000 απολύσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν.
Η πλειονότητα των δήμων θα ενταχθεί στο δεύτερο πακέτο αξιολόγησης δομών που αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο ενώ ολοκληρώνονται τα νέα οργανογράμματα 13 δήμων μέχρι τα μέσα Ιουνίου. Οι πλεονάζοντες, θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας λαμβάνοντας το 75% των αποδοχών τους για ένα έτος.
Τι ζητά το υπουργείο από τους δήμους
Το υπουργείο Εσωτερικών ζητά, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του το «Έθνος», από τους δήμους τα εξής:
- την επωνυμία του φορέα
- τη νομική μορφή του φορέα
- εαν είναι ΝΠΔΔ ( Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου) ή ΝΠΙΔ ( Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου)
- αναλυτική παρουσίαση του απασχολούμενου προσωπικού
Στον πίνακα προβλέπεται η πλήρης καταγραφή των υπηρετούντων υπαλλήλων ανάλογα με την εκπαιδευτική βαθμίδα στην οποία ανήκουν, αλλά και το είδος της σύμβασης με την οποία υπηρετούν.
Στο ίδιο έγγραφο ζητείται να αναγραφεί και το ποσό της ετήσιας επιχορήγησης που λαμβάνει
Με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά επιχειρείται μια νέα απογραφή του προσωπικού μέσα απ' την οποία θα προκύψει μια δεξαμενή πλεονάζοντος προσωπικού απ' το οποίο θα προκύψουν και οι υπάλληλοι που θα απολυθούν ή θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.
Απρόθυμοι οι δήμαρχοι να συμμετάσχουν
Μέχρι τώρα οι δήμαρχοι αρνούνται να συμμετάσχουν στη σχετική διαδικασία, καθώς εκτιμούν ότι η αναλυτική καταγραφή του προσωπικού συνδέεται με επικείμενες απολύσεις που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα.
Το θέμα των συγχωνεύσεων – καταργήσεων απασχόλησε ακόμη και το χθεσινό συνέδριο των δημάρχων του Λεκανοπεδίου, στο οποίο υποστηρίχθηκε ότι η συγχώνευση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο λουκέτο των κοινωνικών υπηρεσιών.
http://www.protothema.gr

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 
                    Με έκπληξη ακούμε το τελευταίο χρονικό διάστημα την πρόθεση της τρικοματικής κυβέρνησης να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο που προβλέπει τ   << άνοιγμα των Κυριακών >>, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η απόφαση αυτή σπρώχνει στο κενό την μικρομεσαία επιχείρηση που προσπαθεί με ‘’ νύχια και με δόντια’’
να κρατηθεί ζωντανή μέσα στην κρίση. Οι Εμπορικοί Σύλλογοι της περιοχής έχουν επανειλημμένα αναφερθεί στους λόγους για τους οποίους μια τέτοια απόφαση θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στη χειμαζόμενη αγορά.
                      Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές - και μάλιστα σε περίοδο βαθιάς ύφεσης – δεν θα αυξήσει το τζίρο των εμπορικών επιχειρήσεων, αλλά θα τον αναδιανείμει προς όφελος εκείνων που έχουν  τον τρόπο και την ρευστότητα  για να αναλάβουν το αυξημένο κόστος λειτουργίας την Κυριακή. Για τους λόγους αυτούς, κι όχι μόνο, οι Εμπορικοί Σύλλογοι Ημαθίας
Κ Α Λ Ο Υ Ν
όλο τον εμπορικό κόσμο της Ημαθίας, κι όλους τους άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενους, να παραβρεθούν το Σάββατο 25  Μαΐου 2013, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βέροιας (Δημαρχείο- Μητροπόλεως 44 ) και ώρα19:00.

                                                                                                                      

                                                                                                                  Με εκτίμηση
                                                                                                      ΤΑ Δ.Σ.

ΕΚΔΡΟΜΗ Ε.Σ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ



ΕΚΔΡΟΜΗ Ε.Σ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

     Ο Ε.Σ. Αλεξάνδρειας διοργανώνει οδική εκδρομή, των                    Μελών και όχι μόνο,  
 στις  ΠΑΡΓΑ – ΠΡΕΒΕΖΑ -  ΛΕΥΚΑΔΑ  (22-23-24/6/2013).



1η  ΜΕΡΑ :    Αναχώρηση το πρωί  από την Αλεξάνδρεια. Στάση για καφέ στα
Γιάννενα ή στα Σύβοτα. Το μεσημέρι τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και γεύμα.
 Ξεκούραση και μπάνιο στην παραλία του ξενοδοχείου ή στην πισίνα.
 Βραδινό φαγητό και βόλτα στην Πάργα.

 2η  ΜΕΡΑ:      Πρωινό και αναχώρηση για τη Λευκάδα. Θα δούμε την πόλη της Λευκάδας, τη Λυγία ,τη Νικιάνα, το Νυδρί και τη Βασιλική. Προαιρετική κρουαζιέρα στο Σκορπιό.
 Επιστροφή στο ξενοδοχείο, βραδινό και βόλτα στην πόλη της Πρέβεζας.

3η  ΜΕΡΑ:       Πρωινό, μπάνιο και μεσημεριανό γεύμα.  Επιστροφή με τις απαραίτητες στάσεις.

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ:
*Μεταφορές με πολυτελές πούλμαν.
*Διαμονή στο ξενοδοχείο PREVEZA BEACH HOTEL4*.
*Διατροφή.
1η  ΜΕΡΑ Γεύμα & δείπνο σε μπουφέ.
2η  ΜΕΡΑ Πρωινό &  δείπνο σε μπουφέ.
3η  ΜΕΡΑ Πρωινό & γεύμα σε μπουφέ.
*Τις περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
* Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Η τιμή κατά άτομο ορίστηκε στα 120€.

Το πρώτο και το δεύτερο παιδί έως 12 ετών είναι εντελώς δωρεάν.

Πληροφορίες  και δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Ε.Σ. τηλ. 2333025746.Όπως επίσης στον Πρ. του Ε.Σ. κ. Ουσταμπασίδη Ιωάννη  2333053133.
Δηλώσεις  συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως 15/06/2013.
                                                                                                                           ΤΟ Δ.Σ.


Εμποροπανηγύρεις Δήμου Αλεξάνδρειας 2013: Υποβολή αιτήσεων και δημόσια κλήρωση για την τοποθέτηση των δικαιούχων

 
 
 
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Όσοι ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στις εμποροπανηγύρεις του Δήμου Αλεξάνδρειας, καλούνται να υποβάλλουν αίτηση στο Δήμο:
  • έως τις 07 Ιουνίου για την εμποροπανήγυρη της Αγ. Κυριακής (5-8 Ιουλίου) και 
  • έως τις 28 Ιουνίου για την εμποροπανήγυρη της Κοίμησης της Θεοτόκου (11-17 Αυγούστου).
Μαζί με την αίτηση οι ενδιαφερόμενοι καταθέτουν κατά περίπτωση τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Συνεδριάζει για 10η φορά φέτος το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας τη Δευτέρα 27 Μαΐου (ώρα 20:00)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α’ 87, 07-06-2010) και του άρθρου 11 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, σας καλούμε να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχείο Αλεξάνδρειας, Εθνικής Αντίστασης 42), σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει στις 27-05-2013 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:00 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:  

1. Έγκριση ή μη Κανονισμού Χρήσης Δημοτικών Πεζοδρομίων και Κοινόχρηστων Χώρων Δήμου Αλεξάνδρειας (σχετική η αριθ. 38/2013 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Αλεξάνδρειας)

2. Λήψη απόφασης για σύναψη συνεργασίας με την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας σε θέματα μέτρησης ραδονίου

Δεύτερος γύρος στη μάχη κατά των πιστολέρο βουλευτών

Δεύτερο γύρο μέτρων εισόδου στο κτίριο του Κοινοβουλίου ετοιμάζεται να θέσει σε ισχύ ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε μία προσπάθεια να δώσει οριστικό τέλος στα φαινόμενα οπλοφορίας των βουλευτών. Και αυτό γιατί μετά και τη χθεσινή πρώτη ημέρα ενεργοποίησης της μαγνητικής πύλης στην ανατολική είσοδο του κτιρίου, όπου όλα κύλησαν σε ρυθμούς... ελέγχου αεροδρομίου και χωρίς να εντοπιστεί κανένας οπλοφόρος βουλευτής, κύκλοι του Προεδρείου σημείωναν πως το επόμενο διάστημα νέα μέτρα, εξίσου αυστηρά, θα τεθούν σε εφαρμογή με στόχο να εναρμονιστούν με τα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια.

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Kαύση γεωργικών υπολειμμάτων καλλιεργειών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

 
 
Ανακοινώνεται από τη Διεύθυνση ΥΔΟΜ και Περιβάλλοντος του Δήμου Αλεξάνδρειας:
 



α) απαγορεύεται και διώκεται ποινικά η καύση γεωργικών υπολειμμάτων καλλιεργειών από 1η Ιουλίου έως 20 Σεπτεμβρίου κάθε έτους, ενώ επιτρέπεται η καύση γεωργικών υπολειμμάτων καλλιεργειών από 1η Μαίου έως 30 Ιουνίου και από 21 Σεπτεμβρίου έως 30 Οκτωβρίου κάθε έτους μόνο με την προϋπόθεση έκδοσης σχετικής αδείας από την οικεία Πυροσβεστική Υπηρεσία στην οποία αναφέρονται οι σχετικοί όροι.
 
β) ότι απαγορεύεται και διώκεται ποινικά το άναμμα φωτιάς εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους από 1η Μαϊου έως 31η  Οκτωβρίου κάθε έτους.

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Mεταφορά των σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ τον Γιαννιτσών .


Μπροστά από λίγο καιρό έγινε καινούργια δημοπρασία για την μεταφόρτωση και μεταφορά των σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ τον Γιαννιτσών .
Ο δήμος διάλεξε τον παλιό εργολάβο ο  οποίος από ότι ακούστηκε στο δημοτικό συμβούλιο
δεν ήταν ακριβής στις συμβατικές του υποχρέωσης, ακυρώνοντας  προσφορές  άλλων εργοληπτικών  επιχειρήσεων .
Το πόσο δίκαιο είχαν  όσοι δεν συμφωνούσαν  με την επιλεκτική επιλογή φαίνεται από τις σημερινές( 20/05/2013) φωτογραφίες.











Kλοπή καλωδίων



Με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά κλοπής καλωδίων στο δίκτυο ηλεκτροδότησης εθνικών και περιφερειακών οδών, η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης απευθύνει έκκληση προς όλους τους πολίτες να συμβάλουν ενεργά στο έργο της, καταγγέλλοντας κάθε περιστατικό παραβατικής δραστηριότητας που θα υποπέσει στην αντίληψή τους.
Η έλλειψη ηλεκτροφωτισμού στους δρόμους εγκυμονεί κινδύνους για όλους τους συμπολίτες μας, γι’ αυτό θα ήταν καλό όταν παρατηρούμε ύποπτες συμπεριφορές ατόμων να ειδοποιούμε εγκαίρως την Άμεση Δράση (100) ή να επικοινωνούμε με το τμήμα Πολιτικής Προστασίας στο τηλέφωνο 6983-337291, το οποίο είναι διαθέσιμο 24 ώρες το 24ωρο.

Σημειώνεται ότι οι συνεχείς επιδιορθώσεις στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, εξαιτίας της κλοπής καλωδίων ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αντλούν μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού που αφορά στο φωτισμό των οδών, με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιείται το ποσό που προορίζεται για νέες κατασκευές φωτισμού.  
Όπως επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσαμασλής, «πρέπει να κινητοποιηθούμε όλοι και να συνεργαστούμε, ώστε να ενισχύσουμε τα έργα φωτισμού των δρόμων και όχι να αναλωνόμαστε στο να επιδιορθώνουμε συνεχώς το υπάρχον δίκτυο ηλεκτροφωτισμού».
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Μ.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ